A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a megyeszékhely Salgótarján belvárosában követett el többször is garázdaságot.

 

A férfi 2022. március első napjaiban egy áruházlánc több salgótarjáni boltjából lopott. A kedvence a whisky és a bonbonok voltak, amiket a ruházatába rejtett, majd fizetés nélkül távozott, összesen több mint 40.000 forint kárt okozva.

Március 7-én egy másik üzletben is szerencsét próbált, ahonnan mintegy 25.000 Ft értékben akart lopni, de a bolt biztonsági őre tetten érte és feltartóztatta, így a kár megtérült.

A férfi 2022. május 18-án reggel a város főtéren lévő buszmegállóban belekötött egy nőbe, az arcához tette az öklét és azzal fenyegette meg, hogy eltöri az állát, az emiatt őt számon kérő férfit pedig bántalmazta is: két alkalommal felé rúgott, a második rúgása a férfi bal combját el is találta.

2022 május 29-én a férfi egy meglátta az anyját egy férfivel, akit váratlanul, hátulról a bal fülén megütött. Az anyja közéjük állt, a fiú eközben azt kiabálta a fülén megsérült férfinek, hogy „Kutya vagy!” , „Megöllek!”.

Június 3-án késő este a vádlott egy nőt támadott meg a belvárosban: hátulról a bal kezét megfogta, összefogta a két kezét, a haját három alkalommal megrángatta, amitől a feje hátra rándult, 8 napon belüli sérülést okozó módon. A nő a fájdalomtól felsikoltott, mire a férfi elengedte őt és távozott a helyszínről.

Június 14-én este a férfi az autóbusz pályaudvaron egy várakozót minden előzmény nélkül két kézzel tenyérrel mellkason ütött, aki el is esett. A vádlott ezután tovább randalírozott, a városközponti áruház előtti utcaszakaszon a járókelőknek obszcén jeleket mutogatott, azt ordítozva, hogy „Mindenkit felvisz magához és meg fog baszni!”, majd átszaladt a főtérre, ahol egy kutyáját sétáltató járókelőt két kézzel nagy erővel megtaszított, amitől az a járdára esett, megütve a csípőjét és a könyökét.  Az ámokfutó még ekkor sem nyugodott meg, visszament a buszpályaudvarra, ahol szintén minden előzmény nélkül ököllel, nagy erővel az arcán megütött egy nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A cselekményei miatt ekkor letartóztatásba kerülő férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség most nyújtotta be vádiratát a két lopás, négy garázdaság és a két könnyű testi sértés miatt. Az ügyészség halmazati büntetésként fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre és a terhelt közügyektől való eltiltására tett indítványt azzal, hogy teljes körű beismerő vallomás esetén az előkészítő ülésen 1 év 6 hó fogházbüntetést, illetve 2 év közügyektől eltiltást tart tudomásul vehetőnek.

 

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség