A karácsonyi ünnepek közeledtével kérjük, még inkább figyeljenek oda a közlekedési szabályok betartására, hiszen mindenkit hazavárnak!

 

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében folyamatosak az ellenőrzések a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, amelyek során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szabályszegő járművezetőket – köztük a gyorshajtókat is – kiszűrjék a forgalomból.

A napokban megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések alkalmával a 21-es számú főúton követett el szabályszegést az a személygépkocsi vezető, akivel szemben a hatóság tagjai közigazgatási bírságot és közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

A sofőr 110 km/óra helyett 201 km/óra sebességgel közlekedett. A rendőrök a jármű vezetője részére a szabályszegésért 130.000 forint közigazgatási bírságot és hat közúti közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

A karácsonyi ünnepek közeledtével megnövekedett forgalommal kell számolni az utakon. Ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kér minden közlekedőt, hogy legyenek türelmesebbek az utakon, induljanak korábban útnak, számoljanak hosszabb menetidővel, és hallgassák rendszeresen a közlekedési információkat. Felhívjuk a  járművezetők figyelmét, hogy a megengedett sebesség túllépésével nemcsak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyeztetik! Kérjük, hogy közlekedésük során mindig tartsák be az adott útszakaszon érvényes közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat.

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás:Police.hu