A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves fiatal ellen, aki elkötötte nevelőapja autóját, majd egy motorkerékpárt is ellopott.

A vád szerint a 19 éves fiú, akinek jogosítványa sincs, 2022. július 22-én 16 óra körül egy Nógrád megyei településen a nevelőapja személygépkocsijának indítókulcsát magához vette, majd a gépjárművet a sértett tudta és beleegyezése nélkül jogtalanul használta, azzal elment Salgótarjánba. Az autót végül az egyik áruház parkolójában hagyta, mivel az akkumulátor lemerült.

A munkahellyel vagy jövedelemmel nem rendelkező, korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már elítélt vádlott augusztus elején falujában bement egy ingatlanra, ahol a garázs ajtaját kifeszítette és onnan eltulajdonított egy motorkerékpárt és egy légpuskát 480.000 forint kárt okozva.

Az eltulajdonított tárgyakat később a rendőrség megtalálta és a sértett részére visszaadta.

A fiatal férfi korábban már két ízben kapott közérdekű munka büntetést lopásért, most a jármű önkényes elvétele és az üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat.

Ügyében a Salgótarjái Járásbíróság hoz ítéletet.

 

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség