Nógrád vármegyében az elmúlt négy napon kilenc közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrökközölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

Bátonyterenye belterületén közlekedett 2023. január 11 -én a hajnali órákban egy 23 éves férfi személygépkocsival, amikor elütötte az Ózdi út és Kossuth út kereszteződésében található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó férfit. A gyalogos a baleset következtében megsérült.

Ugyanezen a napon, a késő délelőtti órákban egy 67 éves férfi kerékpárral közlekedett Balassagyarmat belterületén, amikor kanyarodás közben a kerékpárjával elesett és megsérült. Az intézkedés során a kerékpárosnál alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Ugyancsak január 11-én a délutáni órákban a 2-es számú főúton, Rétság irányából Szendehely irányába haladt egy 58 éves férfi személygépkocsival, amikor nekiütközött a külső forgalmi sávban műszaki hiba miatt várakozó nyergesvontatóból és a hozzákapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénynek. A baleset során a személygépkocsi vezetője megsérült.

Ezen a napon, a késő esti órákban a 22-es számú főúton, Szécsény felől Salgótarján irányába közlekedett egy 23 éves férfi személygépkocsival, amikor az Endrefalva, Besztercebánya úton nekiütközött az úttest szélén parkoló gépjárműnek. A baleset következtében a személygépkocsi vezetője megsérült. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

Az elmúlt négy napon további 5 anyagi káros baleset helyszínén és 2 ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vármegye rendőrei.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Soha ne üljön ittasan a volán mögé! Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Kérjük továbbá, hogy elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára! A gyermekek gépjárműben szállításához használjanak az életkoruknak és magasságuknak megfelelő gyermekbiztonsági rendszert!

Forrás: POLICE

HIRDETÉS