A pásztói nyomozók elfogták azt a férfit, aki Kállón két családi házba is betört és onnan több mint százezer forint értékben lopott közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

A megalapozott gyanú szerint a 26 éves férfi 2023. január közepén egy felújítás alatt álló kállói családi házhoz ment, az épület utcafronti részén elhelyezett kamerát letörte és a bejárati ajtón lévő lakatot lefeszítette. A házba bejutva a terhelt értékek után kutatott, majd onnan 100.000 forint értékben az építéshez használt eszközökkel és a házfalról letört kamerákkal együtt távozott.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a 26 éves helyi lakos január 1-jén a kora esti órákban a településen egy másik lakóházból is lopott. A férfi az épület bejárati ajtaját kifeszítette és onnan egy mosógépet, valamint egy teafőzőt vitt el közel 30.000 forint értékben.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a férfit elfogták és előállították. A nyomozók lopás bűncselekmények elkövetése miatt a kállói lakost kihallgatták, aki a bűncselekmények elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a férfi lakásán az ellopott értékek egy részét megtalálták és lefoglalták.

Forrás: POLICE

HIRDETÉS