A diósjenői sofőr elmondása szerint elvakította a szembe sütő nap, ezért hajtott a tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba.

HIRDETÉS

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Balassagyarmati Alosztálya eljárást folytat gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség megalapozott gyanúja miatt egy 60 éves diósjenői lakossal szemben.

Nógrád irányából Diósjenő felé közlekedett személygépkocsival a 60 éves férfi 2022. október 13-án a délutáni órákban, amikor az útszakaszon kiépített vasúti átjáróhoz érve a fénysorompó tilos jelzése ellenére az átjáróba behaladt. A diósjenői lakos így nem biztosított elsőbbséget az arra haladó menetrend szerinti személyvonatnak, amely a gépjármű jobb hátsó részének ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett. A sofőr állítása szerint elvakította a szembe sütő nap, ezért hajtott a tilos jelzés ellenére a sínekre. A férfi cselekményével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A hatóság tagjai a férfi ellen folytatott büntetőeljárást a napokban lezárták és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad! A biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés, jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.

Kérjük, csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

Forrás: Police.hu

HIRDETÉS