A hétvégén sem pihentek a sebességmérő készülékek Nógrád vármegyében közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

Folyamatosak az ellenőrzések a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén. Ennek során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szabályszegő járművezetőket – köztük a gyorshajtókat is – kiszűrjék a forgalomból.

A közlekedésrendészeti akció során a hatóság tagjai egy szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték be a képen látható személygépkocsi vezetőjét. A sofőr 2023. január 21-én 11 óra 45 perckor haladt a 21-es számú főút 34-es kilométerszelvényében a megengedett 110 km/h helyett 197 km/h sebességgel.

A rendőrök a járművezetővel szemben 130.000 forint közigazgatási bírságot és 6 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket a közutakon, ezért arra kérjük a gépjárművezetőket, hogy a szabályokat betartva, a jármű sebességének helyes megválasztásával vegyenek részt a közúti forgalomban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek méréseket olyan helyeken, ahol a sebességtúllépés miatt fokozott a balesetveszély, vagy a rendőrök azt tapasztalják, hogy a lakosság mindennapjainak nyugalmát zavarják, illetve veszélyeztetik a gyorshajtók.

Forrás: POLICE

HIRDETÉS