A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves romhányi férfivel szemben, aki 2 év alatt 440.000 forint tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

HIRDETÉS

A vádirat szerint a férfi és élettársa kapcsolatából 2017-ben született gyermekük, azonban a kapcsolat véget ért, ezért 2020-ban a Balassagyarmati Járásbíróság ítéletével a fiút az édesanya gondozásában helyezte el, az apát pedig kötelezte arra, hogy havonta 20.000 forint gyermektartást fizessen.

Az apa annak ellenére, hogy munkahellyel rendelkezett, a tartásdíjat önként nem fizette meg, a munkahelye felé pedig nem jelezte fizetési kötelezettségét, így az munkabéréből levonásra sem került. 2021 februárja és 2023 januárja között önhibájából 440.000 forint tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű apával szemben, melyben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat kötelezze az eljárás során keletkezett közel 40.000 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Forrás:Nógrád Vármegyei Főügyészség

HIRDETÉS