A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte egy 27 éves férfi letartóztatását, aki két kifosztást és két lopást követett el az elmúlt időszakban Nógrádban – közölte a Nógrád vármegyeiegyei Főügyészség hírportálunkal.

HIRDETÉS

Az eljárás eddigi adatai szerint a férfi 2023. január 20-án dél körül Egyházasgergén leszólított egy otthonába gyalogosan hazafelé közlekedő, kilencvenegyedik életévét betöltött sértettet, mert pénzt akart szerezni tőle. A sértett korábbról ismerte a férfit, aki azt mondta, hogy a vele lévő nő – akit a rendőrség még nem azonosított –  állapotos és szomjas, így az idős asszony jóhiszeműen a lakásába invitálta őket.

A lakásba beérve a sértett a csomagját és pénztárcáját a konyhaasztalra tette, majd amíg vízért ment, a férfi és a nő eltulajdonították 7.900.- forint készpénzét, majd távoztak.

A férfi két nappal később ugyancsak dél körül – ezúttal egy azóta már azonosított női társával – a sértett tudta és beleegyezése nélkül bement Egyházasgergén egy lakóingatlanba. A ház lakója, egy hetvenhetedik életévét betöltött idős nő egyedül él, korábbi betegsége, valamint idős kora miatt gondolkodása és mozgása elnehezült. A gyanúsítottak, tudva arról, hogy az egyedül élő özvegy védtelen, elhatározták, hogy tőle pénzt szereznek. A lakás konyhájába belépve pénzt kértek tőle, de a nő távozásra hívta fel a gyanúsítottakat. Ennek nem tettek eleget, hanem a sértettet szóval tartva felmérték, hogy mit tudnának tőle ellopni. Amíg a nő beszélt az idős sértetthez, a férfi a lakás egyik szobájába bement, majd az ott lévő hűtőszekrény tartalmát átnézve abból egy rúd téliszalámit rejtett el a ruházata alá. Társa pedig észlelte, hogy a sértett pénztárcája az ágyon lévő egyik párna alatt van, így a szóval tartott sértett figyelmét elterelve abból 13.000.- forint készpénzt vett magához.

A férfit a nyomozó hatóság két rendbeli kifosztás bűntettével és két rendbeli lopással gyanúsítja, mivel két bolti lopást is elkövetett Salgótarjánban.

Az ügyészi indítvánnyal egyezően a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Forrás: Nógrád Vármegyeiegyei Főügyészség

HIRDETÉS