A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Lovas és Kutyás Szolgálati Osztály Lovas Alosztály lovas járőrei, illetve több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület lovasai láttak el közös szolgálatot a Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közrend és a közbiztonság, illetve az állampolgárok biztonságérzetét kedvezően befolyásoló rendőri közterületi jelenlét biztosítására. Ezt szem előtt tartva Nógrád vármegye közterületi szolgálatának megerősítésére a Készenléti Rendőrség állományából ideiglenesen átirányított lovas járőri egység segítette a helyi rendőrök munkáját 2023. január hónap végén Kálló településen. A rendőrökhöz több Nógrád és Pest vármegyei polgárőr egyesület is csatlakozott.

HIRDETÉS

A rendőrök és a polgárőrök Kálló utcáit, valamint a gépkocsival nehezen megközelíthető területeket járták be. A szolgálat fő célja a szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése, továbbá a lakosság biztonságérzetének javítása volt.

Forrás: Police.hu