Bátonyterenye belterületén okozott anyagi káros balesetet az a 40 éves férfi, aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

A rendőrségre február 8-án 15 óra 40 perckor érkezett bejelentés, miszerint Bátonyterenye belterületén anyagi káros baleset történt. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a 40 éves férfi személygépkocsival hátulról egy parkoló gépjárműnek ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A rendőri intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter alátámasztott. A sofőr a helyszínen 1,62 mg/l értéket fújt, őt a hatóság tagjai további mintavétel céljából előállították.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az alkohol emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezért a járművezetés megkezdése előtt a szeszesital fogyasztása tilos!

Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! Aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül nemcsak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Forrás: POLICE

HIRDETÉS