A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében hajtottak végre sebességellenőrzést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai az elmúlt napokban a 21-es számú főút Nógrád vármegyei szakaszán hajtottak végre sebességmérést. A technikai eszköz adottságait kihasználva civil jellegű személygépkocsiból, a jármű mozgása közben mérték az elhaladó gépkocsik sebességét. A készülék alkalmas az azonos irányú járműforgalom ellenőrzése mellett, akár a négy forgalmi sávból álló úton több száz méter távolságra szemből érkező jármű sebességének ellenőrzésére.

A szabályszegőket minden esetben a sebességellenőrzést végző jármű közelében haladó, megkülönböztető jelzésekkel ellátott szolgálati jármű egyenruhásai vonták intézkedés alá.

A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: Police.hu