A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy helybéli férfivel szemben, aki ügyintézést követően rongálta meg a városháza földszinti ablakát – közölte a Nógrád Vármegyeiegyei Főügyészség hírportálunkal.

HIRDETÉS

A vádirat szerint a férfi 2023. január 10. napján a balassagyarmati Városháza épületében található Kormányhivatalban járt.

Hivatali teendői végeztével, 13 óra körül kiment a hivatal elé, ahol szóba elegyedett egy járókelővel, majd odalépett az épülethez, és a Kormányablakhoz tartozó rész egyik 50×150 centiméteres ablakába két alkalommal belefejelt, ami ennek következtében kitörött.

Cselekményét követően kis ideig a törött ablakban könyökölt, majd távozott a helyszínről. A férfi a rongálással 20.000 forint kárt okozott a járási hivatalnak.

Az ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a 37 éves vádlottal szemben, melyben mértékes indítvánnyal élt: amennyiben a férfi a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmény elkövetését, úgy – többszörös visszaesői minőségére figyelemmel – 1 év börtönbüntetést és 1 év közügyektől eltiltást kiszabását kérte. Bűnössége megállapításának esetében a sértett által előterjesztett polgári igényt is meg kell fizetnie.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség