A Salgótarjáni Járási Ügyészség bíróság elé állította azt az 54 éves férfit, aki három, bíróság által kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját. A férfit a bíróság első fokon másfél év börtönbüntetésre ítélte és elrendelte letartóztatását is.

 

A Salgótarjáni Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, az elkövetéstől számított három munkanapon belül bíróság elé állította azt az 54 éves férfit, aki február 26-án és 28-án is úgy vezette gépkocsiját Salgótarjánban, hogy vele szemben nem kevesebb, mint három járművezetéstől eltiltás büntetés volt hatályban.

hirdetés

A férfit, akinek sosem volt jogosítványa, korábban már többször ítélték el, sőt ugyanilyen bűncselekmény miatt két felfüggesztett szabadságvesztés alatt is állt, február elején pedig elzárásra is ítélték.

A gyorsított eljárásban most a bíróság a vádlottal szemben 1 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki, 2 évre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától, és 6 évre a közúti járművezetéstől. A férfinek a korábbi két felfüggesztett szabadságvesztését, azaz további összesen további két év börtönbüntetést is le kell töltenie.

A most kiszabott ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság ugyanakkor ügyészi indítványra, a bűnismétlés fokozott veszélye okán elrendelte a vádlott letartóztatását a másodfokú ítélet meghozataláig, melynek a bíróság elé állítás szabályai szerint három hónapon belül meg kell történnie.

 

 

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség