A napokban megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések során a hatóság tagjai a szolgálati gépjárműbe szerelt sebességmérő készülékkel mérték két autóst is, akik a megengedett 50 km/h sebességet bőven túlhaladták egy előzési manőver során – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

HIRDETÉS

A múlt hétről kiemelt két sebességtúllépés sajátossága, hogy a szabályszegés előzési manőver közben történt, ami nem elfogadható mentség vagy magyarázat. Mohorán, a Petőfi úton 50 km/h általános sebességkorlátozás hatálya alatt 2023. március 6-án 14 óra 36 perckor 94 km/h sebességgel, majd március 11-én 9 óra 6 perckor 96 km/h sebességgel rögzítettek szabályszegő járművet a technikai eszköz kezelői.

A rendőrök mindkét jármű vezetőjével szemben 60.000 forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy csak abban az esetben kezdjék meg egy másik jármű előzését, ha a szükséges feltételek fennállnak, és a manőver az adott útszakaszra vonatkozó sebességhatárok betartásával kivitelezhető.

Forrás: POLICE

HIRDETÉS