A Nógrád vármegyei rendőrök lezárták a nyomozást abban az ügyben, amelyben egy férfi 2022. október 26-án a 21-es számú főúton a forgalommal szemben haladva okozott balesetet.

 

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 71 éves férfival szemben.

Mint arról korábban hírt adtunkegy 52 éves férfi haladt személygépkocsival 2022. október 26-án 11 óra körüli időben a 21-es számú, irányonként kétszer két sávos osztott pályás főúton Salgótarján irányába, amikor Pásztó közelében észlelte, hogy vele szemben egy gépjármű közlekedik. A baleset elkerülése érdekében a gépkocsi kormányát elrántotta, a sávokat elválasztó szalagkorlátnak ütközött, majd az út szélén állt meg. A baleset során a gépkocsivezető megsérült és jelentős anyagi kár keletkezett. A balesetet okozó sofőr megállás nélkül továbbhajtott Hatvan irányába, a forgalommal szemben. A Nógrád Vármegyei Rendőr- főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a sikeres adatgyűjtést követően beazonosították és lakásán elfogták azt a 71 éves férfit, aki a 21-es úton a forgalommal szemben közlekedve járművével a balesetet okozta.

A rendőrök a férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát a napokban lezárták, és a keletkezett iratokat a Balassagyarmati Járási Ügyészség részére megküldték.

Forrás: Police.hu