Megújult a Pénziránytű Alapítvány Zöldiránytű applikációja, mely fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat – közölte az alapítvány kedden az MTI-nek eljuttatott közleményében.

 

Kiemelték: a mobilalkalmazás hasznos tippekkel, érdekes sztorikkal, játékos kvízekkel, szavazásokkal támogatja a fiatalok szemléletformálását, illetve fenntarthatósággal foglalkozó oldalakkal is megismerteti őket.

Az alkalmazást használó 7-12 évfolyamos diákok, illetve a szakképzésben a 13-14. osztályba járók között az alapítvány nyereményeket, többek között egy iPhone mobilkészüléket sorsol ki a május 5-ig tartó nyereményjáték keretében – hívták fel a figyelmet.

Hozzátették: az applikációt legaktívabban használó iskolák 100 ezer forint támogatást, a legtöbb diákot motiváló pedagógus pedig 120 ezer forintos ajándékutalványt nyerhet.

Arra is kitértek, hogy a mobilalkalmazás a hamarosan induló Fenntarthatósági Témahét tanóráit is jól kiegészítheti, továbbá az év hátralévő részében a tanórák anyagába is beépíthető, de segítséget nyújthat a fiatalok családja számára is ökotudatos és pénztárcakímélő pénzügyi döntéseket hozni.

Az applikáció ingyenesen letölthető online áruházakból, de az alapítvány honlapjáról is elérhető; ugyanitt a nyereményjáték részletei is megtalálhatók – olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI