A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt egy héten ketten sérültek meg közúti közlekedési baleset során – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Egy 54 éves férfi közlekedett kerékpárral 2023. április 29-én 16 óra körül Mohora belterületén, amikor az úttesten tartózkodó gyermek hirtelen kilépett elé, amelynek következtében őt elsodorta és a biciklivel elesett. A baleset során a kerékpárral közlekedő férfi és a gyermek is megsérült.

Az elmúlt egy héten a vármegye rendőrei további 14 anyagi káros baleset helyszínén, valamint öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Felhívjuk a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a jó idő beköszöntével gyakrabban jelennek meg gyermekek a közterületeken és az utak mentén. Nagyon fontos, hogy a szülők felkészítsék a gyermekeket, azokra a veszélyhelyzetekre, amelyek őket érhetik és beszéljék át velük azok elkerülésének lehetőségeit is. A gyermekekben is szükséges tudatosítani a biztonságos szabadidő eltöltését, fel kell hívni a figyelmüket, hogy ne lépjenek hirtelen az úttestre, még akkor sem, ha a labda után szaladnának!

Forrás: POLICE