Három gyerek megsebesült, mert egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában szerda reggel – közölte a szerbiai belügyminisztérium.

 

A szerbiai belügyminisztérium közleménye szerint a 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után lőtt rá a gyanú szerint édesapja pisztolyával a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére. A rendőrök elfogták, a lövöldözés indítéka még ismeretlen. A biztonsági őr és a tanárnő halálának hírét a rendőrség egyelőre nem erősítette meg.
A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja az N1 regionális hírtelevízió belgrádi irodájának nyilatkozva mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra.
A kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van.
A becslések szerint a kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Az iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkák az országban.

 

 

Forrás: Nograd24.hu/MTI