Megszűnt a tolerancia a gyorshajtások ellenőrzésénél május 1-től, mostantól szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését. A rendőrség megerősítette, az új szabályozás május 1-je óta van életben – olvasható a Vezess.hu oldalán.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megerősítette a Vezess.hu kérdésére, hogy az új szabályozás május 1-től változott és a rendőrség már nem dolgozik bizonyos tűréshatárral, így „a mérőeszköz által adott érték további korrekció nélkül veendő figyelembe”. Ugyanis korábban a traffipaxok hibahatárának hívott eltérés 100 km/órás sebességig 3 km/óra volt, míg felette 3 százalékos eltérést toleráltak. Ez azt jelenti, hogy valójában, ha 53, 63, 93 km/h-nál gyorsabban ment valaki, akkor állították meg.

A mostani szigorítás értelmében azonban a rendőrök igazodnak a mérésügyről szóló törvény ide vonatkozó fejezetéhez, tehát „a hitelesített mérőeszközt – az ellenkezője bizonyításáig – úgy kell tekinteni, hogy annak nincs a mérési eredményt befolyásoló hibája”. Mindez azt jelenti, amit a traffipax mér, az annyi.

Bővebben a témáról ITT olvashatnak.

Forrás: Vezess.hu/NÓGRÁD24.hu