A rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága színes programokkal várja az érdeklődőket a vármegyeszékhelyen.

A Közlekedési Kultúra Napját 2015-től minden év május 11-én tartják meg Magyarországon. Ezen a napon az állami és civil szervezetek különböző rendezvényekkel irányítják rá a figyelmet a közlekedés sokszínűségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára mind a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából 2023. május 11-én 10 órától 15 óráig Salgótarjánban a Fő téren színes és érdekes programokkal várja az érdeklődőket.

A rendezvény helyszínére a szervezők várják az óvodás és iskolás gyermekeket is, akik játékos közlekedésbiztonsági feladványok megoldásával szerezhetnek hasznos, a szabályos közlekedést elősegítő ismereteket.

A programra kilátogatók tesztelhetik elméleti KRESZ tudásukat, kipróbálhatják az ittasságot szimuláló szemüveget, valamint a biztonságos kerékpározás legfontosabb alapjait a helyszínen felállított ügyességi pályán sajátíthatják el.

A rendezvény ideje alatt a REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. a József Attila Művelődési Központ oldalán található LED falon balesetmegelőzési témájú vizuális elemeket jelenít meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24.hu