Hatodszorra bontotta le a kordonokat a budapesti Karmelita kolostornál a Momentum kedden, az Európa-napon – közölte a párt kedden az MTI-vel.

Az ellenzéki párt közleményében azt írta, „hiába a néhány nappal ezelőtti rendőri túlkapás, a gumibotos és könnygázas támadás”, a Momentum lebontotta a Karmelita kolostor előtt „jogtalanul felállított kordont”.
„A kordonbontás rendszerbontás! Egy európai országban nincs helye a kordonnak, május 9-én, az Európa-napon is kordont bontottunk” – fogalmaztak.

Közölték, a miniszterelnök hivatalához reggel 7 óra körül érkeztek a párt országgyűlési képviselői és politikusai, valamint nagyjából 50 aktivista, és terveik szerint több órán keresztül, folyamatosan őrizni fogják a lebontott kordonokat.
A Momentum a közleményben azt írta: „addig bontjuk el ezt a kordont, ameddig csak kell. Hiszen jogtalanul áll itt, és elválasztja a kormányt az emberektől és a valóságtól”.

A valóság az, hogy Magyarországon Európa-rekorder, 25 százalékos az infláció, szétverték az egészségügyet és az oktatást, a kormány pedig folyamatos hazudozással áltatja az embereket – tették hozzá.

Forrás: MTI/NÓGRÁD24.hu

Fotó: Momentum Mozgalom Facebook