A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós szakemberei is képviseltették magukat az Ipoly Challenge elnevezésű rendezvényen.

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola, valamint a BadiszVSE második alkalommal szervezte meg az Ipoly Challenge 2023 Honvéd Kadét Járőrversenyt, amelyen a rendezvény egyik állomásánál a csapatok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakembereivel találkoztak. Az Ipoly-híd melletti területen megszervezett megmérettetésen a középiskolás diákok teszt formájában adtak számot általános ismereteikről bűn- és balesetmegelőzés területén. A programot színesítette a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lovas járőrpár megjelenése is.

A Nógrád vármegyei rendőrök minden alkalmat megragadnak annak érdekében, hogy a lakosság minél szélesebb körben megismerkedhessen a határvadász hivatással. Ez most sem volt máshogy, így a rendezvényen résztvevőket tájékoztatták a szerződéses határvadász szolgálatra jelentkezés feltételeiről, és a várható szolgálati feladatokról.

A jelentkezéssel és a képzéssel kapcsolatban további információk a rendőrség honlapján megtalálhatóak.

 

Forrás: Nograd24.hu/ Police.hu