Nógrád vármegyében az elmúlt hét napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Nógrád24.hu-val.

Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedett a 21-es számú főúton 2023. május 16-án a kora délutáni órákban egy 22 éves személygépkocsivezető, amikor az egyenes útszakaszon elvesztette a jármű irányítása felett az uralmát és a belső forgalmi sáv mellett található szalagkorlátnak ütközött. A baleset során a sofőr megsérült.

Mátraszele belterületén, a Szabadság úton haladt május 20-án a délutáni órákban egy 24 éves férfi személygépkocsival, amikor a kereszteződésben az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget és nekiütközött a Salgótarján irányából érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó gépjárműnek. A baleset következtében a védett úton haladó jármű két utasa megsérült.

Nógrád vármegyében az elmúlt egy héten további három személyi sérüléssel járó és tizenegy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére. Kérjük, hogy az ilyen jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek! Közlekedjenek türelmesen, figyeljenek egymásra, legyenek előzékenyek, segítőkészek!

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24.hu