Több mint tízmillió forint értékű kábítószert foglalt le a rendőrség a fővárosban három férfi lakásán, akik a gyanú szerint kábítószert árultak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon.

Azt írták, a Budapesti Rendőr Főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytat eljárást a három férfival szemben. Az eljárás adatai szerint az 53 éves K. Csabának két férfi volt a segítségére:  F. Richárd és O. Csaba, akik az anyagokat értékesítették és tárolták. A budapesti nyomozók május 17-én a főváros X. és II. kerületében ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön.

K. Csaba lakásán a rendőrök közel egy kilogramm, az elsődleges teszt alapján amfetamint tartalmazó kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. F. Richárdtól a nyomozók több mint száz gramm, feltehetően szintén amfetamin tartalmú kábítószergyanús anyagot, néhány gramm kokaint foglaltak le.

O. Csaba otthonában a nyomozó hatóság tagjai több mint 5 liter kábítószergyanús folyadékot (az elsődleges adatok szerint a „Gina” néven ismert partidrogot), illetve a hígításhoz használatos vegyi anyagokat találtak és foglaltak le. A lefoglalt anyagok feketepiaci értéke összesen több mint 13 millió forint – tudatta a rendőrség.

A három férfit a rendőrök kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatásukat – írták.

Forrás: MTI/NÓGRÁD24.hu

Fotó: police.hu